neyroxeirourgiki

Διακεκριμένοι Έλληνες, αλλά και διεθνούς κύρους επιστήμονες θα συμμετάσχουν στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 έως και τις 30 Μαΐου 2015 (Royal Olympic Hotel).  Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορά στην χειρουργική τεχνική και αντιμετώπιση όγκων του νευρικού συστήματος, των αγγειακών παθήσεων του εγκεφάλου, των κρανιο-εγκεφαλικών κακώσεων, των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και της βάσεως του κρανίου, καθώς και των παθήσεων που αποτελούν αντικείμενο της λειτουργικής νευροχειρουργικής.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο νευροχειρουργός, Marcos Tatagiba και ο Ελληνικής καταγωγής συνάδελφος του, Sοtirios Bisdas, θα παρουσιάσουν την πρωτοποριακή μελέτη τους για τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας μέσα στο χειρουργείο -κατά τη διάρκεια της επέμβασης- σε ασθενείς που πάσχουν από ενδοκρανιακούς όγκους. Η διαδικασία προσφέρει:

- πολύτιμη πληροφόρηση στον ιατρό σχετικά με τον έλεγχο της εξαιρεσιμότητας του όγκου,

- καλύτερη καθοδήγηση στο χειρουργικό αντικείμενο, αλλά και

- εντοπίζει εγκαίρως την έναρξη αιμορραγίας, γεγονός που την καθιστά ευεργετική για τον ασθενή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσίαση του καθηγητή, Arya Nabavi, για τη θεραπευτική χρήση υπερήχων σε μαγνητικό περιβάλλον.

Οι επιστήμονες που θα πλαισιώσουν το Συνέδριο, θα αναπτύξουν τα νέα επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση αγγειακών παθήσεων, όπως τα ανευρύσματα εγκεφάλου και θα παρουσιάσουν μεθόδους παράκαμψης της ροής στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων.

Επίσης, θα εξεταστούν χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση όγκων, όπως τα νευρινώματα, που οδηγούν σε απώλεια της ακοής, κώφωση και αστάθεια, ενώ θα αναδειχθεί ο ρόλος της ακτινοχειρουργικής, με την παρουσίαση σύγχρονης μεθόδου που θεραπεύει εγκεφαλικούς όγκους χωρίς νυστέρι.

Παράλληλα, με το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, θα λάβει χώρα και η 9η Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής, για την κατάθεση των γνώσεων και των εμπειριών που αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινής υπηρεσίας στο νευροχειρουργικό ασθενή. Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΕΝΧΕ, που θα περιλαμβάνει απολογισμό για την ανάδειξη του επόμενου Δ.Σ.

Πληροφορίες για το συνέδριο στο http://enxe.gr/congress2015

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr