O Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα ενημέρωσης για το κοινό σχετικά με τον Καρκίνο του Παγκρέατος, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 μ.μ. - 20:30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος. Τα στατιστικά στοιχεία για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου δεν είναι καθόλου αισιόδοξα και αποτελούν μια αδυσώπητη πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι τα συμπτώματα και τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας τα οποία δυστυχώς αγνοούμε για πολύ καιρό ή ακόμη και τα παρερμηνεύουμε. Η παρερμηνεία τωνσυμπτωμάτων πιθανόν να προέρχεται είτε από εμάς τους ίδιους είτε από τους γιατρούς οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιούνται για τη συμπτωματολογία των ασθενών τους.

Η κα. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ. και η κα. Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛΛ.Ο.Κ. και Αντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους την εκδήλωση.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής- Επιστημονικός Υπεύθυνος, Α΄ Παθολογικό Ογκολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» θα συντονίσει τις επιστημονικές ενότητες, που καλύπτουν όλο το εύρος του καρκίνου του παγκρέατος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσία του κ. Μπαζιωτόπουλου, ασθενούς, ο οποίος θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία.

Για την Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση θα μιλήσει ο Δρ.Χρήστος Δερβένης, Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας - Χειρουργικής Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος, στο Νοσοκομείο Metropolitan

Για τα Νεότερα Δεδομένα στη Φαρμακευτική Θεραπεία θα μιλήσει ο Δρ. Χρήστος Χριστοδούλου, Διευθυντής της Β' Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan

Για τις Διαταραχές Διάθεσης και Καρκίνος θα μιλήσει ο Δρ. Νικόλαος Ζηλίκης, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Για τη Διατροφική Υποστήριξη Ασθενών θα μιλήσει Δρ. Ευθύμιος Γκότσης, V.MD, BSc, MSc ΦοίΝΙΚΑΣ /Ομάδα Υποστήριξης Θρέψης

Για την παρουσίαση του προγράμματος ΣτηρίΖΟΥΜΕ - Κατ’ Οίκον Νοσηλεία θα μιλήσει ο Δρ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος Νοσοκομείο Παμμακάριστος

Η Ημερίδα «Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο» υλοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΛΛ.Ο.Κ. & της ΕΜ-ΚΑΠΕΣ, καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS Pharma.

pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS