ΑρχίΖΩ Σήμερα Roche Hellas 1

Με κεντρικό μήνυμα «ΑρχίΖΩσήμερα» και με επίκεντρο τους ασθενείς, η Roche Hellas παρουσίασε στις 28 Νοεμβρίου 2017, σε σχετική Συνέντευξη Τύπου, την ενημερωτική πλατφόρμα fightipf.gr που στοχεύει στην ενημέρωση όσων πάσχουν από Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ).Η ιστοσελίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων.

H ιστοσελίδα έχει στόχο να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση τόσο του κοινού, όσο των ασθενών και των φροντιστών τους, αλλά και να προσφέρει γνώση για τη νόσο και τις θεραπευτικές επιλογές μέσα από βίντεο, συμβουλές ειδικών, ιστορίες, εμπειρίες ασθενών και άλλες ενδιαφέρουσες ενότητες. Ταυτόχρονα, μέσα από την ιστοσελίδα fightipf.gr οι ασθενείς ενθαρρύνονται να έρθουν σε επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους, προκειμένου να συζητήσουν τις θεραπευτικές επιλογές και να καθορίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Ο κ. Δημοσθένης Μπούρος, Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Μονάδας Διαμέσων Πνευμονοπαθειών, Α' Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, ΝΝΘ Σωτηρία, Μέλος ΔΣ Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σημείωσε σχετικά, «Η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση (idiopathic pulmonary fibrosis - IPF) είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη, μη αναστρέψιμη, θανατηφόρος νόσος, άγνωστης αιτιολογίας, με μέση επιβίωση από τη στιγμή της διάγνωσης της τα 3-5 έτη, πολύ χειρότερη από πολλούς καρκίνους. Συνήθως εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, καπνιστές, και τείνει να προσβάλει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες. Περίπου 300.000 ασθενείς πάσχουν από αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα οι ασθενείς υπολογίζονται σε 2.000-3.000, και οι νέοι ασθενείς κάθε χρόνο υπολογίζονται σε 800, περισσότεροι από τους οποίους είναι είτε αδιάγνωστοι είτε λαμβάνουν αδόκιμες ή επιβλαβείς θεραπείες, όπως κορτιζόνη και ανοσοκατασταλτικά. Η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση είναι μία από τις 500 σπάνιες παθήσεις του πνεύμονα που προσβάλλουν τον διάμεσο ιστό που καθιστούν την διάγνωσή τους δύσκολη. Την τελευταία δεκαετία υπάρχει σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά την παθογένεια της αλλά και την ταξινόμησή τους. Αποτέλεσμα της εντατικής βασικής έρευνας ήταν η διενέργεια μεγάλης κλίμακας κλινικών μελετών που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση επισήμων διεθνών οδηγιών (2011 και 2015) σχετικά με την διάγνωση και την ορθή θεραπεία της νόσου. Η διάγνωση και ο χειρισμός των ασθενών με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση ή με υπόνοια της νόσου απαιτεί ειδική εμπειρία και πρέπει να γίνεται σε ειδικά κέντρα αναφοράς, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται και ειδικό συμβούλιο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής», ανέφερε: «Ο σύλλογός μας γεννήθηκε με στόχο την ενημέρωση των ασθενών για τη νόσο και τα συμπτώματά της και αυτό επιδιώκουμε σε συνεργασία με επιστημονικούς συλλόγους.Παράλληλα, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες καθώς και χώρους δημιουργίας φροντίδας ασθενώνμέσω παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδαόπως επίσης τηδημιουργία κέντρων εκπροσώπησης των ασθενών μας όπου θα τους παρέχεται εξίσου, η φροντίδα και η στήριξη του συλλόγου μας. Θεωρώ ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θα ακουστεί η φωνή των ασθενών και θα ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τηνΙδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση, η όποια προβλέπεται σε λίγα χρόνια να μην ανήκει στις σπάνιες ασθένειες. Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές, η άγνοια σκοτώνει».

Στην συνέχεια η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της RocheHellas, δήλωσε:«Είμαστε μια εταιρία που εδώ και 110 χρόνια πρωτοπορεί στην ανάπτυξη νέων, κλινικά διαφοροποιημένων φαρμάκων που βοηθούν τους ασθενείς να ζήσουν περισσότερο και κυρίως να ζήσουν με ποιότητα.Μέσω της πρωτοβουλίας «ΑρχίΖω Σήμερα» και της πλατφόρμας fightipf.gr στόχος μας είναι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε μία πηγή έγκυρης πληροφόρησης που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη νόσο και τα χαρακτηριστικά της. Προτεραιότητά μας στη RocheHellas είναι η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ασθενείς και πιστεύουμε πως το fightipf.gr αποτελεί όχημα προς αυτήν την κατεύθυνση».

pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr