UNIC MAIN BUILDING FAR 3
To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός συνόρων και αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ. Προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου σε 45 ειδικότητες μεγάλης ζήτησης (όπως Ιατρική, Φαρμακευτική, Αρχιτεκτονική, Νομική, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογία, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπεία, Παιδαγωγικά, Επιστήμη Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Αγγλική Γλώσσας και Φιλολογία, Μουσική, Χορός κλπ).

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει περισσότερες από 200 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Εράσμους με 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Πρόγραμμα Σπουδών Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει στον φοιτητή υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, υιοθετώντας τα σύγχρονα δεδομένα φαρμακευτικής εκπαίδευσης, ώστε να τον καταστήσει ειδικό στον τομέα του φαρμάκου. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό και πρακτικό υπόβαθρο φαρμακοποιού ώστε ο απόφοιτος να προσαρμόζεται στις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Το πρόγραμμα σπουδών στηρίζεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και περιλαμβάνει όλες τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας καθώς και μαθήματα που προσφέρουν γνώση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα αιχμής, υιοθετώντας τις μοντέρνες κατευθύνσεις και αντικείμενα της Φαρμακευτικής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα θεωρίας με ή χωρίς εργαστηριακή πρακτική. Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρο και εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκό προσωπικό (επιλογή γλώσσας διδασκαλίας ελληνική - προαιρετικά και η αγγλική), προσφέροντας όχι μόνο υψηλό επίπεδο διδασκαλίας αλλά και χρήσιμες γνώσεις γύρω από την πρακτική της φαρμακευτικής στην κοινότητα, στον κλινικό χώρο, αλλά και στη βιομηχανία.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος Φαρμακευτικής είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές επιστημονικά και επαγγελματικά ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της Φαρμακευτικής Επιστήμης, αλλά και τις ανάγκες του Φαρμακευτικού Επαγγέλματος.
Οι απόφοιτοί φαρμακοποιοί θα μπορούν να απασχοληθούν σε φαρμακεία, νοσοκομεία, κλινικές, στη φαρμακευτική βιομηχανία, στη βιομηχανία καλλυντικών, σε δημόσιες αρχές ή άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς που ασχολούνται με τον ποιοτικό έλεγχο των φαρμάκων, τα καλλυντικά και τα βιοδραστικά παράγωγα εν γένει.
Με τη λήψη του πτυχίου οι απόφοιτοί θα μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για τη λήψη άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, είτε στην Κύπρο, είτε στην Ελλάδα και να αποκτήσουν τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα του Φαρμακοποιού.

Στόχοι

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές αναμένεται να:

1. είναι ειδικοί στον τομέα του φάρμακου και να μπορούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους στους ασθενείς και στους άλλους επαγγελματίες υγείας με στόχο την ορθή και αποτελεσματική χρήση των φαρμάκων

2. διαθέτουν ολοκληρωμένη και σύγχρονη γνώση στον τομέα του φαρμάκου και να είναι ικανοί να προσαρμόζονται στις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις

3. είναι ικανοί να εκτελούν συνταγές και να χορηγούν φάρμακα με ασφάλεια

4. γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και τους κώδικες ηθικής της φαρμακευτικής, αλλά και του τομέα της υγείας γενικότερα

5. αναπτύξουν προσωπικές δεξιότητες σχετικές με το επάγγελμα του φαρμακοποιού

6. είναι σωστοί επαγγελματίες υγείας και να συνδυάζουν τη θεωρία με την πρακτική εμπειρία ώστε να ενισχύουν τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού, και να μπορούν να παρέμβουν επιστημονικά στη θεραπευτική

7. διαθέτουν μια θεωρητική βάση για περαιτέρω σπουδές ή / και έρευνα

Εργαστήρια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει σύγχρονα, άνετα και ασφαλή εργαστήρια αποκλειστικά για τις ανάγκες της Φαρμακευτικής, τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα με όργανα και μηχανήματα, καθώς και με το μοναδικό στο είδος του εικονικό φαρμακείο. Αναλυτικά, υπάρχουν τα εξής εργαστήρια:
- Βιολογίας
- Φαρμακολογίας
- Ανατομίας/Φυσιολογίας
- Χημείας 
- Φαρμακευτικής Χημείας και Φαρμακογνωσίας
- Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Ανάλυσης Φαρμάκων
- Εικονικό Φαρμακείο

Διάρκεια Σπουδών

Οι Σπουδές Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαρκούν πέντε χρόνια (δέκα Ακαδημαϊκά εξάμηνα). Μετά τη συμπλήρωση των τεσσάρων ετών σπουδών ο φοιτητής πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση διάρκειας ενός χρόνου στην Κύπρο, την Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού στην Ε.Ε.. Το ένα έτος πρακτικής άσκησης προσφέρεται άνευ διδάκτρων και η έναρξη των μαθημάτων γίνεται είτε το Χειμερινό (αρχές Οκτωβρίου) είτε το Εαρινό εξάμηνο (αρχές Φεβρουαρίου).

Η διάρκεια σπουδών είναι σύμφωνη με την Κυπριακή, την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων, καθώς και της πρακτικής άσκησης, ο φοιτητής λαμβάνει το πτυχίο του.

Αναγνώριση Προγράμματος

Το Πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από όλες τις αρμόδιες αρχές Κύπρου (Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών, Συμβούλιο Φαρμακευτικής) και Ελλάδας (ΔΟΑΤΑΠ). Επίσης, έχει περάσει επιτυχώς από διαδικασία αξιολόγησης ποιότητας από ανεξάρτητους ακαδημαϊκούς, ενώ τα εργαστήρια έχουν επιθεωρηθεί ως προς την πληρότητα και τον εξοπλισμό τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές εγγράφονται στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Κύπρου και μεταφέρει τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα του Φαρμακοποιού στην Ελλάδα, χωρίς επιπλέον διαδικασίες ή εξετάσεις μέσω ΔΟΑΤΑΠ. Οι πτυχιούχοι θα μπορούν να ακολουθήσουν καριέρα τόσο στον ιδιωτικό (Φαρμακείο) όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, θα μπορούν να εργαστούν σε διάφορες φαρμακευτικές βιομηχανίες, στην έρευνα, ανάπτυξη και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Δυνατότητα απασχόλησης προσφέρεται επίσης και στον ακαδημαϊκό τομέα, σαν λέκτορες ή ερευνητές στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης.

Η Κύπρος και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως ένας προορισμός Σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο με πέραν των 6500 φοιτητών, ενώ η Ελληνική φοιτητική κοινότητα προσμετρά περί τους 2000 φοιτητές. Αποτελεί έναν σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό πόλο και προσφέρει ακαδημαϊκές σπουδές υψηλού επιπέδου με διεθνή αναγνώριση.

Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι τόσο κοντά στην Ελλάδα, το ότι αποτελεί ασφαλές μέρος για να ζήσει και να σπουδάσει κάποιος, και φυσικά το ότι θα μιλά την μητρική του γλώσσα, καθιστά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μια ιδανική επιλογή για τους υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr (ή την αντίστοιχη κυπριακή www.unic.ac.cu) και να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό), στο 6972 406560 (οποιαδήποτε γραμμή) ή στο Γραφείο Εισδοχής στην Κύπρο τηλ. 00357 2284 1528. Επειδή διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων και λόγω της υψηλής ζήτησης, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr