DSC 2138 2

 

 

 

 

 Μιλήσαμε για τα νέα διαδικτυακά σεμινάρια, με την Σοφία Κούνουπα
(Διατροφολόγος, MBA Candidate)

 

Ποια ανάγκη γέννησε τα Pharmacorner Seminars;

Τα Pharmacorner Seminars δηµιουργήθηκαν µε βάση δύο παράγοντες:


•    Αρχικά τη διττή φύση του επαγγέλµατος του φαρµακοποιού, ο οποίος είναι επιστήµονας και επιχειρηµατίας ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται σε ένα δυναµικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει συνεχώς και στο οποίο η συνεχιζόµενη εκπαίδευση είναι κλειδί για την εξέλιξη και βελτίωση του επαγγελµατία.
•    Ο επίπλέον παράγοντας για τη δηµιουργία των Pharmacorner Seminars είναι το ίδιο το pharmacorner.gr, το οποίο από την αρχή της δηµιουργίας του έχει ως σκοπό να είναι το εξειδικευµένο portal του κλάδου ή, όπως φαίνεται και από το όνοµα του, η «γωνιά» του φαρµακοποιού. Ως εκ τούτου, το κοµµάτι εκπαίδευση ήρθε να συµπληρώσει την αποστολή του.

Πώς µπορεί να παρακολουθήσει κανείς τα σεµινάρια;

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα σεµινάρια, αρκεί να επισκεφτεί το www.pharmacorner.gr/seminars να κάνει την εγγραφή του και από εκεί να επιλέξει ποιον κύκλο σεµιναρίων θέλει να αποκτήσει και να παρακολουθήσει. Κάθε κύκλος σεµιναρίων έχει διαθέσιµες όλες τις παρουσιάσεις αλλά και επιπλέον σηµειώσεις, οι οποίες µπορούν να «κατέβουν» και να εκτυπωθούν για περαιτέρω µελέτη και χρήση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας µε τους οµιλητές, καθώς υπάρχει ειδικό πλαίσιο «Ερωτήσεις» για την υποβολή ερωτήσεων και αποριών, οι οποίες απαντώνται γραπτά.

seminar logo fasa

Με ποια αφορµή επιλέξατε τα Συµπληρώµατα ∆ιατροφής ως θέµα του 1ου κύκλου σεµιναρίων;

Την αφορµή έδωσαν οι εξελίξεις του κλάδου. Στον πόλεµο που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό σχετικά µε την έξοδο των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ από τα φαρµακεία, το πρώτο πλήγµα ήταν η είσοδος των συµπληρωµάτων διατροφής και σε άλλα κανάλια διανοµής, εκτός φαρµακείου. Η συγκεκριµένη απόφαση πάρθηκε βασισµένη στον ισχυρισµό ότι τα συµπληρώµατα είναι προϊόντα διατροφής, χωρίς ενδείξεις υγείας. Κάτι τέτοιο δεν θα µπορούσε να είναι πιο ανακριβές, καθώς τα συµπληρώµατα διατροφής χρησιµοποιούνται και για λόγους υγείας και ως σκευάσµατα που µεταβολίζονται στον οργανισµό, έχουν ενδείξεις, αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις. Ο φαρµακοποιός ως επιστήµονας, αλλά και ως επιχειρηµατίας που διαθέτει τα συγκεκριµένα προϊόντα, οφείλει να έχει γνώση των παραπάνω και η γνώση αυτή είναι το ισχυρότερο όπλο και η ισχυρότερη άµυνα απέναντι στις εξελίξεις που πλήττουν τον κλάδο.

Με ποιες ενότητες θα ασχοληθείτε στους επόµενους κύκλους σεµιναρίων;

Καθώς θέλαµε να προλάβουµε τις εξελίξεις, δηµιουργήσαµε τον 1ο κύκλο σχετικά µε τα συµπληρώµατα, όσο πιο γρήγορα ήταν εφικτό. Ως εκ τούτου η επιστηµονική µας οµάδα θεώρησε λογικό ο 1ος κύκλος να αναφέρει τις βασικότερες αρχές για το συγκεκριµένο θέµα.
Αυτή τη στιγµή η οµάδα έχει στα «σκαριά» 2 ακόµα σεµινάρια στον ίδιο τοµέα, τα οποία θα ασχολούνται λεπτοµερώς µε τα προϊόντα για το αδυνάτισµα και τις υπερτροφές, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για πολλές κατηγορίες OTC προϊόντων. Stay tuned!


Τι κόστος έχουν τα σεµινάρια;

Ο 1ος κύκλος για τα συµπληρώµατα διατροφής κοστίζει 30€* για όσους φαρµακοποιούς είναι εγγεγραµµένοι στο Ι∆ΕΕΑΦ.

visual fasa

Πληροφορίες:www.pharmacorner.gr/seminars E-mail:seminars@pharmacorner.gr

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS