Παρατίθεται το κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΗ.ΠΑ.Κ σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων του ΦΣΑ.

 

Συν/φισσες και Συν/φοι

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ από την εποχή υπουργίας του κ. Λοβέρδου όταν νομοθετήθηκε η πρώτη προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τοποθετήθηκε ξεκάθαρα δηλώνοντας ότι το ωράριο και το σπάσιμο της σταθερής λιανικής τιμής είναι τα δύο βασικά εργαλεία προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία μονοπωλιακών αλυσίδων στο χώρο της λιανικής των φαρμάκων και βέβαια στο κλείσιμο των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών. Επίσης ξεκαθαρίσαμε ότι η επιχειρηματική δράση στο χώρο του φαρμάκου και γενικότερα της υγείας οδηγεί αναπόφευκτα τόσο στην χειροτέρευση των παροχών υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ όσο και στην εξαθλίωση των αυτοαπασχολουμένων υγειονομικών.

Άρα και σήμερα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάξουμε θέση και παραμένουμε στην θέση μας για 40ωρο 5νθημερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.
Μετά το Δ.Σ του Φ.Σ.Α της προηγούμενης Πέμπτης 8/5/2014 διάφοροι ‘’καλοθελητές’’ γνωστοί από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του Φ.Σ.Α βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λασπολογήσουν ενάντια στην ΔΗ.ΠΑ.Κ μιλώντας για τους απόντες από τους αγώνες κτλ.

Σε αυτή την επίθεση ‘’λάσπης’’ είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Στο θέμα της απουσίας από το συγκεκριμένο Δ.Σ του εκπροσώπου της ΔΗ.ΠΑ.Κ κ.Καβαλάρη ισχύουν τα εξης : Η συνεδρίαση του Δ.Σ είχε οριστεί για τις 5/5/2014 ημέρα Δευτέρα, το πρωί της Δευτέρας έρχεται FAX που ακυρώνει το Δ.Σ και καλεί εκ νέου για την Τετάρτη 7/5/2014. Την Τετάρτη το πρωί έρχεται νέο FAX που καλεί νέο Δ.Σ για την Πέμπτη 8/5/2014. Ο κ.Καβαλάρης είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ και όπως καταλαβαίνει ο καθένας 10 ημέρες πριν τις εκλογές είναι αδύνατο να προγραμματιστεί οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα αναμένοντας το πότε θα θελήσει ο κ.Λουράντος να κάνει συμβούλιο.

Στην ουσία του θέματος όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι για εμάς για την ΔΗ.ΠΑ.Κ η απόφαση για το ωράριο είναι ΑΚΥΡΗ καθώς όχι μόνο δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και η ίδια η σύγκλιση του Δ.Σ της 8/5/2014 είναι ΑΚΥΡΗ καθώς δεν τηρήθηκε ο χρόνος που προβλέπεται να μεσολαβεί ανάμεσα στην πρόσκληση και την συνεδρίαση του Δ.Σ του Φ.Σ.Α.

Στο θέμα που προέκυψε μετά το Δ.Σ του Φ.Σ.Α για τους ‘’απόντες’’ και την προσπάθεια σπίλωσης της ΔΗ.ΠΑ.Κ.
Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η συγκεκριμένη επίθεση προέρχεται από τους ‘’κύκλους’’ της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας η οποία μίλαγε για τους ‘’απόντες’’ της ΔΗ.ΠΑ.Κ από τους αγώνες.

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ εάν αγωνίζεται και εάν είναι πιστή και σταθερή στις αρχές της, το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι, και αυτοί που την ψηφίζουν και αυτοί που δεν την ψηφίζουν γι’αυτό και χαίρει εκτίμησης μεγαλύτερη από την εκλογική της επιρροή.

Όμως συμβαίνει το ίδιο και για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία;

Πληροφορηθήκαμε ότι η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στο Δ.Σ του Φ.Σ.Α έτρεξε από τους πρώτους να καπαρώσει άλλη μία άδεια στο όνομά της στο Δήμο Πετρούπολης, έτσι τώρα θα μπορεί να είναι ιδιοκτήτης 2 φαρμακείων. Εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρ. Ένωσης για αλυσίδες φαρμακείων (μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία η γραμμή τους να προχωρά).

Έτσι λοιπόν αγωνίζεται η Αγωνιστική Πρωτοβουλία; Εφαρμόζοντας τους νόμους που δήθεν θέλει να ανατρέψει; Λυπούμαστε πολύ αλλά σε αυτό τον ‘’αγώνα’’ θα είμαστε σίγουρα απόντες όπως και η πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων φαρμακοποιών.

Υ.Γ. Όσο για τις δικαιολογίες ότι με αυτό τον τρόπο ‘’έκλεισαν’’ οι άδειες στην Πετρούπολη και έτσι αναχαιτίστηκαν οι κεφαλαιούχοι που ήθελαν να εισβάλουν, ένα έχουμε να παρατηρήσουμε , πόσο δύσκολο είναι σήμερα για ένα μεγαλοφαρμακοποιό ή για έναν αχυράνθρωπο φαρμακοποιό εκπρόσωπο άλλων κεφαλαιούχων να βρει 10 άδειες στην Πετρούπολη;

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr