Bayer

Η Bayer ολοκλήρωσε επιτυχώς σήμερα την εξαγορά της Monsanto. Οι μετοχές της αμερικάνικης εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την Bayer να είναι πλέον ο μοναδικός κάτοχος της εταιρείας Monsanto. Οι μέτοχοι της Monsanto έλαβαν 128 δολάρια ανά μετοχή. Η εταιρία J P Morgan υποστήριξε στην Bayer στην ολοκλήρωση της καταβολής του τιμήματος για την αγορά των μετοχών. Σύμφωνα με την υπό όρους έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ενσωμάτωση της Monsanto στη Bayer μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις στην BASF. Αυτή η διαδικασία ενσωμάτωσης αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα: τόσο για τους πελάτες μας – τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουν και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις συγκομιδές τους, όσο και για τους μετόχους μας. Που θα έχουν νέες προοπτικές για προστιθέμενη αξία. Καθώς και για τους καταναλωτές και την ευρύτερη κοινωνία, διότι θα είμαστε σε ακόμα καλύτερη θέση να βοηθήσουμε τους παραγωγούς παγκοσμίως να καλλιεργούν πιο υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα, με τιμή προσιτή, και με πιο βιώσιμο τρόπο. Ως ένα ηγέτης πρωτοπόρος στην καινοτομία, προσφέρουμε στους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο ελκυστικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer. «Οι στόχοι βιωσιμότητας της εταιρίας μας είναι εξίσου σημαντικοί με τους οικονομικούς μας στόχους. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται μια ηγετική θέση στη γεωργία και να εμβαθύνουμε στο διάλογό μας με την κοινωνία».

«Η Ολοκλήρωση σήμερα της συμφωνίας αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο για το όραμα της δημιουργίας ενός ηγέτη στο τομέα της γεωργίας, που υποστηρίζει τους παραγωγούς στις προσπάθειές τους να είναι πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι. προς όφελος του πλανήτη και των καταναλωτών μας», δήλωσε ο Hugh Grant, απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monsanto. «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε επιτύχει και προετοιμάσει ως Monsanto και προσβλέπουμε στη νέα εταιρεία που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της σύγχρονης γεωργίας».

Ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer, θα είναι Επικεφαλής του νέου Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, από την έναρξη της λειτουργίας της νέας εταιρίας. Μέχρι τότε, η Monsanto θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Bayer.

pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS