Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕΝ εξελέγη από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), που έγινε χθες,  ως μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Μετά την εκλογή του στο Δ.Σ. του ΣΕΒ ο κ. Τρύφων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανασυγκρότηση της βιομηχανίας και μεταποίησης. Η στροφή προς αυτές είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητο ως χώρα να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τις εισαγωγές και –όπου είναι εφικτό– να αξιοποιούμε αυτά τα οποία παράγουμε. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι κλάδοι που δημιουργούν νέες, μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, προωθούν την έρευνα και την καινοτομία και παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα".

Αναφερόμενος στη σημασία του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη, ο κ. Τρύφων επεσήμανε:

"Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Διαθέτει μια ισχυρή παραγωγική βάση, που εγγυάται την αυτάρκεια και επάρκεια σε πολλά φάρμακα και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακευτικών αναγκών των ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών. Το απέδειξε δε με τον καλύτερο τρόπο στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας του Covid-19. Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος με μεγάλη πολλαπλασιαστική αξία για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τις εξαγωγές. Οι παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων από τις ξένες φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν μια μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας.

Ήρθε η στιγμή να αρθούν τα αντικίνητρα και να φύγει η τροχοπέδη της υπερφορολόγησης, μέσω των υποχρεωτικών επιστροφών και εκπτώσεων που φθάνει στο 70% του κύκλου εργασιών των εταιρειών του κλάδου, που φρενάρουν την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί από την πολιτεία η σημαντική αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου μας και να μας επιτραπεί να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr