ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΚΙΟΣ

 

Έφυγε από τη ζωή ο επί 23 χρόνια Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου ΕΦΕΧ Γεώργιος Δόκιος. Ένας άνθρωπος που διακρίθηκε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας για την έμφυτη ευγένειά του, τον ακέραιο χαρακτήρα του, τη άοκνη προσφορά του στον κλάδο της Αυτοφροντίδας στη χώρα μας. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος και ένας εξαίρετος συνεργάτης για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Το pharmacorner απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γεώργιου Δόκιου.

 

Ο ΕΦΕΧ αποχαιρετά τον Γιώργο Δόκιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν τον επί 23 χρόνια Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου και αγαπητό συνεργάτη και μέντορα, Γιώργο Δόκιο, ο οποίος απεβίωσε εχθές σε ηλικία 78 ετών.

Άνθρωπος δραστήριος και πολυπράγμων, με βαθιά γνώση του χώρου της Υγείας και του Φαρμάκου, ο Γιώργος Δόκιος διετέλεσε επί 23 χρόνια Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΧ, συνδέοντας το όνομά του με τη θεμελίωση και την προαγωγή του κλάδου της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα. Παραμένοντας έως το τέλος αφοσιωμένος στην εκπλήρωση του οράματος του Συνδέσμου, ο εκλιπών συνέβαλε ενεργά στην επίτευξη σημαντικών στόχων και επιτευγμάτων στην αγορά των ΜΗΣΥΦΑ, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη για τους συνεχιστές του έργου του.

Ο Γιώργος Δόκιος είχε σταδιοδρομήσει αποκλειστικά στον φαρμακευτικό κλάδο, ξεκινώντας από τη θέση του ιατρικού επισκέπτη στη Bristol Myers Squibb και ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία σε διαφορετικούς ρόλους αυξανόμενης ευθύνης, καταλαμβάνοντας τελικά τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία. Το 2003 αποχώρησε από την ενεργό δράση, ωστόσο συνέχισε να αξιοποιεί την ευρεία θεωρητική του κατάρτιση και την πολυσχιδή εμπειρία του προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον ΕΦΕΧ με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Δόκιου, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΧ, Δημήτρης Μωραΐτης, δήλωσε: «Ο Γιώργος Δόκιος αποτέλεσε τη ψυχή και το πνεύμα του ΕΦΕΧ. Μια εξέχουσα φυσιογνωμία της φαρμακευτικής αγοράς, που έφτασε στα ανώτατα επίπεδά της. Ένας άνθρωπος που τον διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη και η οξυδέρκεια. Ήταν εκείνος που οραματίστηκε τη μεγάλη εικόνα για την αγορά των ΜΗΣΥΦΑ και των παραφαρμακευτικών προϊόντων, μέσα από την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, που μεταμόρφωσαν ουσιαστικά αυτόν τον σπουδαίο τομέα της φαρμακευτικής αγοράς. Η λύπη μου είναι βαθιά. Νιώθω όμως πολύ τυχερός, που τον συνάντησα στο μονοπάτι της επαγγελματικής μου καριέρας. Γνωρίζω πως η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του, είναι η συνέχεια της παρακαταθήκης του μαζί με όλα τα μέλη του ΕΦΕΧ. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στα τέκνα, τη σύζυγό του και όλους τους οικείους του».

Η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Δόκιου θα τελεστεί την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Τρύφωνος Κηφισιάς. Αντί στεφάνων, η οικογένειά του επιθυμεί την ενίσχυση του υπό ίδρυση Φορέα για την υποστήριξη ασθενών με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας, ο Σύνδεσμος κατόπιν σχετικού έκτακτου Ψηφίσματος του Δ.Σ., προέβη στην κατάθεση ποσού 5.000€ για τον συγκεκριμένο σκοπό, στη μνήμη του εκλιπόντος.


Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για 
τον θάνατο του Γεώργιου Δόκιου.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του ΔΣ και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και τους οικείους του Γεώργιου Δόκιου, Γενικού Διευθυντή του ΕΦΕΧ, που έφυγε αιφνίδια και πρόωρα από τη ζωή. 

Αντί στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί δωρεά στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», τιμής ένεκεν για την πολυετή συνεισφορά του στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΦ 
Θεόδωρος Τρύφων
Πρόεδρος ΠΕΦ


Ε.Ε.Φα.Μ.: ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 
για τον θάνατο του Γεώργιου Δόκιου

Με αφορμή τον απροσδόκητο και πρόωρο χαμό του Γεώργιου Δόκιου, Γενικού Διευθυντή του ΕΦΕΧ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Φα.Μ συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 18/05/2022 και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

(α)  να εκφράσει τη βαθιά οδύνη και θλίψη του για τον απροσδόκητο και πρόωρο χαμό του Γεώργιου Δόκιου, Γενικού Διευθυντή ΕΦΕΧ, ενός ανθρώπου με σημαντική πορεία, ο οποίος οραματίστηκε ως πρωτοπόρος, το μέλλον των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και των OTC και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ

(β)  να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του ΔΣ και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και τους οικείους του, που τόσο άδικα στερήθηκαν την παρουσία του αγαπημένου τους προσώπου

(δ) να κατατεθεί αντί στεφάνου ποσό στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», τιμής ένεκεν για την πολυετή προσφορά του

(ε)  να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΦΑΜ

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΦΑΜ
Ντανιέλα Μάλο 
Πρόεδρος Ε.Ε.Φα.Μ.

 

bPanpeloponnisiako 23
300x300 PharmacistsDay 23 01
300x300 webinars 2023
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS